6 redenen …

6 redenen waarom je een huisstijl niet in een middagje ontwerpt

Een trendy logo, een hip lettertype, de kleuren van nu et voilá, je hebt een leuke huisstijl!
Toch? Ja hoor, dat kan, niks mis mee.
Alleen vraag ik me af of je jouw huisstijl dan efficiënt en effectief als marketingtool kunt laten werken. Wat betekent ‘leuk’? De functie van een huisstijl, wat is dat eigenlijk? Visuele communicatie als je het mij vraagt!
Hieronder geef ik 6 redenen waarom ik geloof dat je beter iets langer de tijd kunt nemen en dieper kunt graven naar waar je bedrijf voor staat om tot een passende huisstijl te komen:

 

1. Wat zegt de huisstijl over waar jouw bedrijf voor staat?

Visuele informatie wordt heel snel – en meestal onbewust – door onze hersenen geïnterpreteerd. Er wordt betekenis toegekend aan de beelden die we waarnemen. Een beeldmerk of logo is daarom dus beeldtaal. Je zult wel begrijpen dat een huisstijl ook verkeerde informatie kan geven. Wanneer de elementen als stijl, kleur en lettertype gekozen zijn op basis van bijvoorbeeld de tijdgeest in plaats van de dieper liggende waarden van je bedrijf, ‘vertel’ je waarschijnlijk iets anders. Hoewel betekenissen per cultuur kunnen verschillen is beeldtaal grotendeels universeel en niet aan taal gebonden.

 

2. Spreekt het de juiste doelgroep wel aan?

Zelf ga ik ervan uit dat de waarden die jou aanspreken, jouw doelgroep ook (deels) aan zullen spreken. Jouw doelgroep zal zich daarom eerder aangetrokken voelen tot beeldtaal die bij jouw bedrijf past dan gekozen kleuren, lettertypen en logo die daar niet bij aansluiten. Omgekeerd zal je ook groepen niet aanspreken. Dat is helemaal niet erg, want dat is hoogstwaarschijnlijk niet jouw doelgroep.

 

3. Past het bij je branche en onderscheid je je ten opzichte van jouw concurrentie?

Enerzijds vertel je met je huisstijl in welke branche of in welk marktsegment jouw bedrijf zich bevindt. Anderzijds wil je wel opvallen en vertellen waarin jouw bedrijf zich onderscheidt. De kunst is om daar een balans in te vinden. Wat mij betreft liggen daar jouw visie, missie, jouw ‘why’ aan ten grondslag.

 

4. Kom je geloofwaardig en professioneel over?

Je brengt klanten in verwarring wanneer je niet consistent bent in het gebruik van je stijlelementen of wanneer je een stijl kiest die niet past bij de branche of het marktsegment. Dat komt dus omdat we onbewust een bepaalde betekenis toekennen aan beelden, kleuren en lettertypen. Verwarring betekent al snel afbreuk van vertrouwen. Geven jouw visitekaartje, website en praktijkruimte eenzelfde uitstraling?

 

5. Is je logo niet volgend jaar al ouderwets?

Jouw waarden en die van jouw bedrijf veranderen niet zomaar. Trends wel. Ik geloof dat wanneer je huisstijl past bij waar jij voor staat, hij lange tijd mee kan. En dat helpt weer om je herkenbaarheid te vergroten. Vaak is het goed om het proces de tijd te geven. Op de achtergrond werkt het proces in je hoofd namelijk door en dat levert vaak inzichten die je niet kunt afdwingen wanneer je achter een computer of tekentafel zit. Ook helpt het om met een frisse blik te kijken naar het resultaat door even afstand te nemen. Vind je het nog steeds kloppend en passend bij waar je voor staat of was het de ‘mood’ van een paar weken geleden waardoor je hier op uitgekomen bent?

 

6. Kan je het toepassen op alle communicatiedragers zoals visitekaartje, website, autobestickering, praktijk-, winkel- of kantoorruimte?

Tijdens het ontwerpproces al stappen vooruit te kijken helpt om te voorkomen dat je achteraf ergens tegenaan loopt wat je goed had kunnen opvangen. Een passende huisstijl onwikkelen is één, maar je huisstijl op consistente wijze kunnen toepassen is een tweede! Het is een combinatie van op detailniveau keuzes maken en tegelijkertijd het grote geheel blijven overzien. Zonde om vanwege bijvoorbeeld technische redenen een andere kleur of een ander lettertype te moeten kiezen. Dan verliest je huisstijl consistentie met als gevolg dat hij kracht verliest.

 

Tips om een passende huisstijl te ontwerpen:

– Zorg eerst dat je de waarden, drijfveren, missie, visie, doelgroep van je bedrijf goed omschreven hebt. Wat is je focus en wat wil je uitstralen?
– Kijk naar wat je concurrenten doen. Wat is typerend om je branche te visualiseren en wat wil jij juist anders doen?
– Maak het logo niet te belangrijk, een huisstijl ontstaat pas wanneer elementen als kleur, lettertype, vormentaal en logo met elkaar een verband aangaan. Laat een logo ontstaan, groeien. Verwacht geen wow-effect, dat is tijdelijk, want je went eraan.
– Bedenk ook hoe je een huisstijl wilt gaan gebruiken en in hoeverre je dat zelf wilt en kan doen of wilt uitbesteden.

 

Heb je vragen, wil je sparren of wil je dat ik je begeleid in het proces om tot een passende huisstijl te komen die je op consistente wijze kunt implementeren? Neem vrijblijvend contact met me op.
Dat kan via sietske@conceptbyme.com of 06-453 06 203.

Comments are closed.