Conceptontwikkeling

Het doel was het ontwikkelen van een concept dat het merk en de merkbeleving van Tuincentrum Daniëls in Vlodrop (Roermond) zou versterken en er vervolgens voor te zorgen dat het concept op consistente wijze werd doorgevoerd.

Daar vielen aspecten onder als:
Huisstijl, zoals het bepalen van kleurgebruik in architectuur en media-uitingen; het opstellen van een huisstijlmanual voor definiëring en bewaking van correct en consistent gebruik van onder andere het logo in alle kanalen; het opstellen van een plan voor het vervangen van logodragers.
Winkelbeeld, denk aan eenheid creëren door de afdelingen in het tuincentrum met elkaar te verbinden door middel van het vlekkenplan, routing en banieren. Maar ook architectonische elementen zoals balies, koven, presentatiepodia en -kubussen, die het tuincentrum tevens onderscheidend maken ten opzichte van concurrenten.
Marketingactiviteiten, waaronder advertenties, website, activiteiten in het tuincentrum en aanbiedingen.

De verbouwing van het tuincentrum was een ideaal moment om stil te staan bij de visie en missie en van daaruit te kijken of de huisstijl nog wel paste bij de identiteit (waar Tuincentrum Daniëls voor staat) en het imago (naamsbekendheid en reputatie). En om te kijken hoe er meer conceptmatig zou kunnen worden gewerkt om zo bij te dragen aan de gewenste merkbeleving, ten bate van het commerciële doel.

De uitdaging van dit project zat ‘m voor mij vooral in het feit dat het een bedrijfsbrede functie was, wat betekent dat ik met veel afdelingen, mensen en andere functies binnen de organisatie te maken had. Ik moest me kunnen verplaatsen in diverse belangen en het totaalplaatje zien te bewaken. Ook hoorde het bij mijn taak om bij collega’s draagvlak te creëren voor het belang van eenheid in presentatie door de hele winkel en het doorvoeren van het concept in de dagelijkse routine tot op detailniveau.

Hieronder een impressie van het tuincentrum voor en na de verbouwing:

Daniels_impressie

Comments are closed.