Positionering

Visuele communicatie om goed te positioneren

Visuele communicatie helpt om je bedrijf goed te positioneren. Positionering is je doelgroep laten zien wat jouw bedrijf uniek maakt, met de bedrijfsidentiteit als uitgangspunt. Samen met Caroline van Het Presentatieatelier ontwikkelde ik een huisstijl die bijdraagt om haar bedrijf goed in de markt te zetten.

Het Presentatieatelier helpt ambitieuze professionals die hun persoonlijke presentatie en uitstraling willen inzetten om succesvol te zijn. Vanuit wie je bent en wat je doelen zijn gaat Caroline Beerman samen met haar klanten op zoek naar wat voor hen de juiste uitstraling is en hoe ze die voor zich kunnen laten werken.

 

Het belang van uitstraling

Omdat het voor Caroline belangrijk is wat je met uitstraling zegt, hecht ze ook waarde aan de juiste uitstraling van haar huisstijl. Vorm en inhoud bestaan ook voor haar niet los van elkaar. We hebben een huisstijl ontwikkeld die:
– past bij waar Het Presentatieatelier voor staat, past bij de branche, bij het segment én bij de doelgroep.
– is ontstaan door verschillende visuele elementen zoals kleur, lettertype, logo en vormentaal met elkaar een verband aan te laten gaan.
– op consistente wijze op alle communicatiedragers toegepast kan worden, zowel online als offline.

 

Reflectie van Caroline:
“Een huisstijl ontwikkelen met Sietske is als een mooie reis die je met elkaar maakt, met als vertrekpunt mijn identiteit en die van mijn bedrijf. Niet alleen in woorden, juist ook in foto’s, illustraties en sfeer. Door kleine aanwijzingen is Sietske in staat om de kern, het gevoel en de sfeer van mijn bedrijf te pakken en om te zetten in een logo, beeldtaal en lettertypes. Met vragen en scherpe analyses laat ze je even nadenken. Gaandeweg vallen alle puzzelstukjes in elkaar. En ontstaat er een huisstijl die voelt als een handschoen. Dit ben ik en dit is mijn bedrijf.”

 

brandbook_caroline_lang_lr

Comments are closed.