Procesbegeleiding en brandbook

Tijdens het proces van de vormgeving van het TeamTrots concept zijn alle elementen zoals kleur, lettertype en sfeer naar de oppervlakte gehaald in plaats van dat het is ontworpen of gecreëerd.

Elementen die met elkaar een verbinding aan gaan en samen een huisstijl vormen die het merk versterkt.

Ik heb Yvet Beckers van TeamTrots begeleid om alle elementen te vinden, op elkaar af te stemmen en de toepasbaarheid te bewaken. Daarbij vond ik het erg belangrijk dat ze dicht bij Yvet’s persoonlijkheid en waarden liggen, maar ook dat ze representatief en onderscheidend zijn.

Het proces omvatte mede daarom meer dan de vormgeving zelf. Er aan vooraf gingen aspecten als focus zoeken, de naamgeving en begrijpen hoe Yvet haar vak beoefent, hoe de branche waarin ze werkt eruit ziet en wat voor stijl bij haar past.

Ervaring van Yvet Beckers:
“Wat me opviel in Sietskes werkwijze, is dat ze zich echt heeft verdiept in de kern van mijn dienstverlening. Ze wilde doorleven wat mij onderscheidt op de markt, zodat ze de kernwaarden van mijn onderneming kon versterken met mijn huisstijl. Op een aantal vragen die ze stelde had ik zelf het antwoord nog niet eens helder. Ze bleef – met groot geduld en een ontwapenende lach – mij op scherp stellen. Daarmee is ze voor mij van onschatbare waarde geweest bij het fijnslijpen van mijn concept.

Ik ben enorm blij met zowel de resultaten als het proces om daar te komen. Het resultaat is een superherkenbare huisstijl waar ik enorm trots op ben! Hij voelt echt ‘van mij’ en ik krijg er ook heel erg veel mooie reacties op van klanten. Wat mij betreft is Sietske een ‘brander’ die me echt van A (begeleiding bij positionering) tot Z (concreet ontwerp voor huisstijl) heeft geholpen. Dankjewel Sietske!”

Brand book TeamTrots-lang

Comments are closed.