Van logo tot lamp

De vorm van het logo van Concept by me is de basis voor het ontwerp van deze door mij zelf ontworpen, gezeefdrukte én gemaakte lamp. Je ziet hoe je een logo decoratief kunt toepassen, in een stijl die bij jou past. Ook op deze manier kan je laten zien waar jouw merk voor staat.

 

Door te spelen met positief en diapositief beeld ontstaat een dessin dat je ogen doet tintelen! Hoe langer je kijkt, hoe meer vormen je zult opmerken.

Na wat – bijna wiskundig – gepuzzel is het rapport ontstaan. Het rapport is de kleinste herhaling van een dessin. In dit geval is het twee keer gedrukt op de lampenkap. Binnen het rapport is echter nog een compositie gemaakt door een groep aan vormen te herhalen en die in verschillende grijstinten te drukken. Behalve de Moorse patronen is een bessentak te zien die de vormen met elkaar verbindt en het geheel een extra dimensie geeft.

 

Hieronder zie je beelden uit het ontwerp- en productieproces. De studiofoto met de wapperende textiel is gemaakt door Paul Ruks, kunstenaar, professioneel fotograaf en docent fotografie en grafische vormgeving.

Ontwerplamp

zeefdruktafelzeefdruktafelenrek Textiel

 

Comments are closed.