Werkwijze

Mijn werkwijze bestaat uit een proces waarin een aantal fases doorlopen wordt. Van analyse via advies naar realisatie en evaluatie.

Model werkwijze

Uitleg over de vier fases

Klik hier voor meer uitleg over de vier fases.

Analyse

Om te beginnen verdiep ik mij eerst in de visie, waarden, stijl, branche, segment, doelen, doelgroep en behoefte van een onderneming of merk. Met deze informatie kan ik me een goed beeld vormen van waar het merk voor staat en tegelijkertijd probeer ik door de ogen van de doelgroep naar het merk te kijken. Dat doe ik vooral door met jou – de ondernemer of de eigenaar van het merk – te praten. Om met een relevante oplossing te kunnen komen moeten volgens mij alle aspecten kloppen en bij je passen. Ik kijk naar het grote geheel; OMNI-channeling zit in mijn systeem!

Bij de ontwikkeling van een huisstijl werk ik graag met een mood- en visionboard. Dat doe ik enerzijds om de informatie in beeld om te zetten en te checken met de opdrachtgever of we elkaar begrijpen, anderzijds fungeert het moodboard in latere stadia als controlemiddel om te controleren of een uiting past bij waar het merk of de onderneming voor staat. Het proces van de totstandkoming van het moodboard is voor de opdrachtgever vaak ook een manier om zijn of haar doel en waarden beter te definiëren.

Advies

Zodra ik een beeld heb gekregen van het doel en de behoefte kan ik je adviseren hoe je nog beter kunt laten zien waar je merk voor staat. Ik kan een voorstel maken en een plan van aanpak om uit te leggen hoe we kunnen bouwen naar het gewenste resultaat. Samen kunnen we bepalen welke aspecten we zullen aanpakken en op welke termijn. Indien nodig zal ik een specialist voor een bepaald vakgebied inschakelen. Aan de hand van een offerte geef ik zicht op de overeengekomen afspraken, de uit te werken onderdelen, het tijdspad en de prijs of prijzen.

Realisatie

Met mijn brede kennis en ervaring op het gebied van grafische communicatie, interieurinrichting en marketing – onder andere bij IKEA Nederland -, als ook mijn analytische, creatieve en pragmatische instelling kan ik veel voor je betekenen om de juiste merkbeleving te creëren en te implementeren.

Een oplossing, zoals het ontwikkelen van een huisstijl, ontstaat stapje voor stapje. En – heel belangrijk – we doen het samen! Dat betekent dus dat ik een tijdsinvestering van de opdrachtgever vraag. Met de informatie in woord en beeld maak ik afwegingen die invloed hebben op alle aspecten van een merk. Denk aan de branche, het segment, de doelgroep en de specifieke merkwaarden. Vervolgens maak ik schetsen, rekening houdend met de verbinding die alle visuele elementen met elkaar aangaan. Een huisstijl is meer dan een logo! Uit de schetsen selecteer ik wat het beste past, deel dat met je om jouw feedback te horen zodat ik daarna verder kan inzoomen en uiteindelijk op een passend resultaat uit kan komen. Omdat je als opdrachtgever meegroeit in het proces zal het resultaat geen wow-effect opleveren. Gaandeweg wen je er al aan en raak je er mee vertrouwd. Dat het vertrouwd voelt is voor mij een teken dat het past bij waar je voor staat!

Evaluatie

Kwaliteit vind ik belangrijk. Het gaat mij er niet om wat ik eruit kan halen, maar wat ik bij kan dragen. Dat is namelijk wat mij voldoening geeft in mijn werk. Om te meten of de aspecten die we hebben aangepakt het gewenste effect hebben en om continu te blijven leren wil ik graag samen met jou, de opdrachtgever, het resultaat evalueren en jouw feedback ontvangen.

Dit proces kan opnieuw in gang gezet worden, voor een diepere laag of specifiekere behoefte. Het zwaartepunt kan per opdracht in een andere fase liggen.

 

Tarieven

De diensten en producten die ik aanbied zijn maatwerk. Afhankelijk van waarmee ik van waarde kan zijn voor jouw behoefte geef ik advies, creëer ik een passende uiting of begeleid ik een proces dat meerdere aspecten omvat. Ook het tijdspad en de aard van de opdracht kan variëren, van losse opdracht of project tot parttime dienstverband, op freelance basis of in loondienst. Ik hou van transparante prijzen. Je betaalt voor waar jij behoefte aan hebt en dus geen fixed price met een ingebouwde marge voor onvoorziene tijd. Daarom zal ik je dus altijd een maatwerk offerte aanbieden. Samen kunnen we een pakket samenstellen. Hieronder zie je drie voorbeeldpakketten. 

Neem gerust contact met mij op als je vragen of opmerkingen hebt, wilt weten wat ik voor je kan betekenen of als je een afspraak wilt maken om te sparren!

Kennismaking

Kopje koffieEen kennismakingsgesprek is altijd kosteloos. Het is bedoeld om vrijblijvend te kijken naar wat we voor elkaar kunnen betekenen en verwachtingen te bespreken.

S

SS – Analyse en advies € 170,-

– Een 1 uur durend consult.
– Bevindingen en advies per mail.

 

Voorbeeld: advies voor optimalisatie van interieurinrichting of het gebruik van een bestaande huisstijl. € 170,-

 

 

 

M

MM – Analyse, advies en vormgeving € 340,-

– Een analyse-/adviesgesprek waarbij we vervolgafspraken over creatie maken.
– Vormgeving.
– Eenmalige aanpassing.

 

Voorbeeld: het creëren van een eenvoudige communicatie-uiting zoals een visitekaartje of Word template na een adviesgesprek. Het gesprek kost € 170,- (zie pakket S). De prijs voor de vormgeving van een eenvoudige grafische uiting is € 170,-. De kosten voor vormgeving kunnen variëren vanwege de complexiteit en grootte van de uiting.

 

 

L

L

L – Begeleiding brandingproces € 2.000,-

– Begeleiding van jouw proces om tot een persoonlijke en omni-channel toepasbare huisstijl te komen.
– Analysefase en een mood/visionboard in 3 stappen.
– Vormgeving en implementatie in samenspraak met jou.
– Alle elementen vastleggen in een brandbook en overdracht van digitale bestanden.

Voorbeeld: Bepaling en vormgeving van huisstijl voor jouw merk of organisatie, die op alle communicatiedragers op consistente wijze te implementeren is. Gemiddeld kost dit proces tussen € 1.700,- en € 2.500,-. De prijs is afhankelijk van enerzijds jouw behoeften en anderzijds de afbakening van de opdracht.

 

 

Aanvullingen

Omdat voortschrijdend inzicht nu eenmaal met de tijd komt, sta ik altijd open om afspraken bij te stellen. Je kunt denken aan extra aanvullingen zoals:
– Een extra gesprek.
– Feedback over een mogelijke optie.
– Een extra revisie.

Voor uitvoeropdrachten reken ik 60,-/uur.
Voor analyse- en ontwikkelopdrachten reken ik 85,-/uur.